El projecte

Us Ho Expliquem és un projecte telemàtic relacionat amb l’àmbit lingüístic del  Cicle Mitjà i Superior. Els grups que hi participen comparteixen activitats referents a diferents tipologies textuals.

L’escola pot escollir uns dels dos itineraris que proposem:
  • A l’itinerari 1 (grup TARONJA) es treballarà el text narratiu, el descriptiu i el conversacional.
  • A l'itinerari 2 (grup VERD) es treballarà l’argumentatiu, instructiu i el conversacional.

A cada tipologia, les activitats de cada petit grup d’alumnes es treballen amb alguna aplicació TIC. Per exemple, elaboren una infografia  (Picktochart), una publicació digital  (Calameo), una entrevista (edició de vídeo amb el Wevideo) i un document compartit (Drive).

Per introduir cada activitat, un personatge, Taip, la presentarà, els explicarà què hauran de fer i els animarà a llegir i a comentar els treballs de les altres escoles.

En cada sessió de treball els alumnes elaboren “el diari de sessions”, un document compartit on expliquen què han fet durant la classe, què han après i tot allò que vulguin remarcar als companys virtuals de projecte.

El projecte té tres espais diferents: 

  • Aquest blog on es publiquen les notícies del projecte.
  • Els alumnes, disposen d’un blog en el que hi pengen les  activitats que  han treballat a l’escola i poden llegir les dels companys de projecte.
  • A l’espai de treball  dels mestres (Moodle)  hi ha el material necessari per dissenyar les activitats d’aprenentatge: l’esquema de cada tipologia, el calendari de les activitats, exemples de textos que pertanyen a cada tipologia, rúbriques per avaluar les activitats, tutorials de les eines TIC que utilitzem i un fòrum per dubtes, preguntes, etc. Com tots els projectes d'IEARN Pangea, un coordinador acompanya el recorregut de les escoles al llarg de la seva participació, solucionant dubtes...Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada